Utbildning

De utmaningar som världen står inför kan bara lösas med mer kunskap och smarta, engagerande tjänster. Vi vill använda vår expertis och drivkraft för att skynda på omställningen mot en mer hållbar värld. Här kan du läsa mer om de utbildningssatsningar vi medverkar i och vilka utbildningstjänster vi erbjuder.

Klimatvisionen

Klimatvisionen är ett webbverktyg som på ett tydligt och pedagogiskt sätt visar vilka samhällsåtgärder som krävs för att nå uppsatta klimatmål. En beta-version visas på utställningen Human Nature på Världskulturmuseet i Stockholm, och vidareutvecklas nu tillsammans med visualiseringsforskare vid Linköpings universitet.

Kortspelet Klimatkoll

Svalnas spelkompis inom utbildning som går ut på att gissa hur stor klimatpåverkan olika aktiviteter har. Klimatkoll är ett roligt och engagerande spel som används vid event och i skolan (från årskurs 7 och uppåt). Det är även ett kul sällskapsspel för stora och små! Klimatkoll har utvecklats av forskare vid Chalmers tekniska högskola och finns i en svensk och en engelsk version.

Utbildning för företag och organisationer

Vi hjälper också företag och organisationer att planera och genomföra hållbarhetsutbildningar, workshops och föreläsningar. Svalnas app har också använts för klimatstegstävlingar på arbetsplatser. Medarbetarna väger in sig och delas upp i lag som sedan tävlar om att minska sitt klimatavtryck. Ett kul sätt att starta diskussioner om klimat och hållbarhetsfrågan. Ta kontakt med oss för att höra mer om vad vi kan erbjuda ditt företag, organisation eller skola.

Vill du veta mer?

Kontakta oss