Utbildning för en hållbar värld

De utmaningar som världen står inför kan bara lösas med mer kunskap och smarta, engagerande tjänster. Vi vill använda vår expertis och drivkraft för att skynda på omställningen mot en mer hållbar värld. Här kan du läsa mer om de utbildningssatsningar vi medverkar i och vilka utbildningstjänster vi erbjuder.

Klimatvisionen

Klimatvisionen är ett webbverktyg som kan användas för att utforska vilka samhällsåtgärder som krävs för att nå uppsatta klimatmål. En beta-version av verktyget visas på utställningen Human Nature på Världskulturmuseet i Stockholm, och vidareutvecklas tillsammans med forskare på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Kortspelet Klimatkoll

Svalnas spelkompis inom utbildning som går ut på att gissa hur stor klimatpåverkan olika aktiviteter har. Klimatkoll är ett lärorikt och engagerande spel som kan användas vid event och i skolan, från årskurs 7 och uppåt. Det är även ett roligt sällskapsspel för stora och små! Spelet har utvecklats av forskare vid Chalmers tekniska högskola och finns på svenska och engelska.

Utbildning för företag och organisationer

Svalnas app för privatpersoner kan användas för att anordna roliga och lärorika “Klimatstegstävlingar” på arbetsplatser. Att låta medarbetarna väga in sig, och tävla mot varandra i lag, är ett kul och avslappnat sätt att närma sig svåra hållbarhetsfrågor. Vi hjälper även företag och organisationer att planera och genomföra hållbarhetsutbildningar, workshops och föreläsningar. Kontakt med oss för mer information om vad vi kan erbjuda ditt företag, organisation eller skola.

Vill du veta mer?

Kontakta oss!