Säkerhet och dataskydd

Svalna använder certifierade säkerhetslösningar och all datatrafik är krypterad. Svalnas säkerhetsarkitektur är framtagen och testad tillsammans med Kirei, ett av Sveriges ledande konsultbolag inom IT-säkerhet. Utvecklingen följer OWASP:s riktlinjer och våra servrar är certifierade enligt både ISO 27001 och PCI-DSS som är en säkerhetsstandard utvecklad av kortbolagen. All kommunikation mellan Svalna och din webbläsare är krypterad med SSL-kryptering.

Svalna hämtar data från din bank på ett säkert sätt via en tjänst som tillhandahålls av Tink AB. Genom att godkänna Svalnas användarvillkor ger du Tink AB rätt att hämta data från din bank. Tillsammans med Tink har vi utvecklat en lösning som innebär att vi inte sparar transaktionsdata på våra servrar (läs mer om säkerhet i vår FAQ).

Du kan när som helst avsluta ditt konto i Svalna. Då raderas all information om dig och dina lösenord permanent från våra system.

Vi är personuppgiftsansvariga enligt 3 § i personuppgiftslagen, och det är ett förtroende vi tar på största allvar. För att göra det tydligt för dig som användare hur vi använder dina uppgifter har vi tagit fram en integritetspolicy. Läs också gärna våra användarvillkor.