Säkerhet och dataskydd

Svalna använder certifierade säkerhetslösningar och all datatrafik är krypterad. Vår säkerhetsarkitektur har utformats i enlighet med webbsäkerhetsorganisationen OWASP:s riktlinjer, och utvärderats av Kirei, ett av Sveriges ledande IT-säkerhetsbolag. Vår säkerhetsarkitektur förhindrar att personuppgifter används för icke-legitima syften och sprids till icke-behöriga tredje parter. All kommunikation är krypterad med SSL-kryptering, och våra servrar är certifierade enligt både ISO 27001 och PCI-DSS, en säkerhetsstandard utvecklad av kortbolagen.

För våra app-användare hämtar vi data direkt från banken via en säker tjänst som tillhandahålls av Tink AB. Genom att godkänna våra användarvillkor och ansluta appen till din bank så godkänner du att vi hämtar information om var, när och hur mycket du handlat för, från din bank. Vidare godkänner du att vi använder informationen för att kategorisera dina inköp och uppskatta utsläppen baserat på var du handlat. Tillsammans med Tink AB har vi utvecklat en lösning som innebär att vi inte sparar transaktionsdata på våra servrar.

Vi är personuppgiftsansvariga enligt 3 § i personuppgiftslagen – ett förtroende som vi tar på största allvar. För att göra det tydligt för dig som användare hur vi använder dina uppgifter har vi tagit fram en integritetspolicy. Läs också gärna våra användarvillkor. Våra app-användare kan när som helst avsluta sitt konto hos Svalna. Om du väljer att avsluta ditt konto raderas all information om dig från våra system, permanent.

För våra företagskunder och kunder inom offentlig sektor tar vi fram kundspecifika avtal som reglerar tillgång och hantering av personuppgifter och annan känslig information. Tveka inte att kontakta oss för mer information om säkerhet och dataskydd!