Om Svalna

Svalna är ett forskningsbaserat greentech-bolag med bas i Göteborg och uppdragsgivare över hela Sverige. Vi drivs av en vision om ett hållbart samhälle och är övertygade om att vägen dit stavas mer kunskap och smarta, engagerande tjänster. Därför utvecklar och tillhandahåller vi lösningar som hjälper människor, företag och organisationer att mäta och minska sina utsläpp.

Vår historia

Svalna grundades år 2015 av David Andersson, som då var doktorand på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Han saknade ett sätt att enkelt kunna mäta sitt eget klimatavtryck, och genom att kombinera konsumtionsdata från banken med utsläppsdata från bland annat SCB, började han utveckla en beräkningsmetod som kom att bli grunden för Svalnas app för privatpersoner.

Idag är David VD på Svalna, samtidigt som han forskar om hållbar konsumtion på Chalmers. Hans drivkraft är att utveckla lösningar som tar ner klimatfrågan i ögonhöjd och gör den begriplig och hanterbar. Sedan starten 2015 har företaget vuxit och Svalna består nu av ett team av medarbetare som alla brinner för att bidra till att skapa ett mer hållbart samhälle.

Vision

En värld där klimatmålen nås och uppvärmningen begränsas till max 2 grader, samtidigt som vi bygger ett bättre samhälle med högre livskvalité för alla.

Mission

Utveckla smarta och engagerande tjänster som hjälper människor, företag och organisationer att mäta och minska sina utsläpp.

Teamet

David Andersson
CEO | Researcher
E-post
Ross Linscott
CTO | Back-end Developer
E-post
Maria Nordborg
Analyst
E-post
Felicia Kernehed
User-experience Designer
E-post
Tim Johansson
Full-stack Developer
E-post
Erik Nylund
Front-end Developer
E-post

Vi söker utvecklare

Är du vår nya kollega? Just nu söker Svalna en erfaren utvecklare som vill vara med och ta fram smarta innovativa tjänster som hjälper människor och organisationer att mäta och minska sina utsläpp. Rollen kan innebära allt från systemdesign till körande produktionssystem. Hos oss får du arbeta i en stimulerande och avspänd miljö där det du utvecklar faktiskt gör skillnad!

Läs annonsen

Gör examensarbete hos oss

Befinner du dig i slutskedet av din utbildning? Bryr du dig om hållbarhetsfrågor och vill göra något meningsfullt? Kontakta oss och berätta vem du är, och vad du skulle vilja jobba med – vi kanske kan samarbeta!

Vill du veta mer?

Kontakta oss!