Om Svalna

Svalna är ett forskningsbaserat företag med bas i Göteborg och uppdragsgivare över hela Sverige. Vi drivs av en vision om ett hållbart samhälle och är övertygade om att vägen dit stavas mer kunskap och smarta, engagerande tjänster. Därför utvecklar och tillhandahåller vi lösningar som hjälper människor, företag och organisationer att mäta och minska sina utsläpp.

Vår historia

Svalna grundades 2015 av David Andersson, som då var doktorand på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Han saknade ett sätt att enkelt och korrekt kunna beräkna sitt eget klimatavtryck. Genom att slå samman kunskaper från nationalekonomi och klimatengagemang kom han på ett unikt sätt att beräkna klimatavtrycket. David är idag VD på Svalna samtidigt som han forskar om hållbara livsstilar på Chalmers. Svalnas drivkraft är att utveckla forskningsbaserade lösningar som gör skillnad.

Svalna består idag av ett team av flera anställda som alla brinner för att bidra till en hållbar samhällsomställning. Det gör vi genom att erbjuda heltäckande klimatberäkningar till företag, organisationer och privatpersoner och därigenom kunna föreslå åtgärder och lösningar som är effektiva och ger resultat. Idag har över 18 000 personer använt Svalna för att beräkna sitt klimatavtryck, vilket är något som vi är både glada och stolta över!

Vision

Vår vision är en värld där den globala uppvärmningen begränsas till under 2 grader. Där människor lever i moderna samhällen med hög livskvalité. Svalna vill möjliggöra att fler sänker sina utsläpp och når klimatmålen och utvecklar därför smarta lösningar som bidrar till förändring.

Mission

Genom att utveckla smarta och engagerande tjänster kan vi hjälpa människor, företag och organisationer att nå sina klimatmål. Ju fler som når sina klimatmål, desto större chans att vi att lyckas bygga ett hållbart samhälle för oss och kommande generationer.

Teamet

David Andersson
CEO | Researcher
E-post
Ross Linscott
CTO | Back-end Developer
E-post
Sally Mattsson
COO | Climate Advisor
E-post
Maria Nordborg
Analyst
E-post
Felicia Kernehed
User Experience Designer
E-post
Tim Johansson
Full stack Developer
E-post
Aksel Biørn-Hansen
Advisor
E-post
Erik Nylund
Front-end Developer
E-post

Jobba hos oss

Brinner du för att försöka göra världen lite bättre och hitta lösningar som gör skillnad genom smart teknik? Då kanske du är vår nya kollega. Svalna söker alltid efter duktiga medarbetare. Hör av dig till oss för mer information.

Gör examensarbete hos oss

Befinner du dig slutskedet av din utbildning? Bryr du dig om hållbarhetsfrågor och vill göra något meningsfullt? Vi samarbetar regelbundet med studenter för bland annat konceptuell utveckling av appen eller Svalnas Carbon Intelligence System™. Är du intresserad? Skicka en kort presentation om dig själv till oss så återkopplar vi.

Kontakta oss!