Svalna använder certifierade säkerhetslösningar och all datatrafik är krypterad. Som användare kan du när som helst avsluta ditt konto och alla inloggningsuppgifter och annan data kommer då att raderas.


Bankstandard

Svalnas säkerhetsarkitektur är framtagen och testad tillsammans med ett av Sveriges ledande konsultbolag inom IT-säkerhet. Utvecklingen följer OWASPs riktlinjer och våra servrar är certifierade enligt både ISO 27001 och PCI-DSS som är en säkerhetsstandard utvecklad av kortbolagen.


Kryptering

All kommunikation mellan Svalna och din webbläsare är krypterad med SSL-kryptering.


Identifiering med BankID

Svalna använder Mobilt BankID för att du ska kunna autentisera dig gentemot banken när vi hämtar din transaktionsdata. Det sker på samma sätt som i din bank-app.


vi vill inte veta

Vi har utvecklat en lösning som innebär att inte ens vi på Svalna har tillgång till den transaktionsdata vi sparar åt dig. Vi gör så för att vi inte behöver eller vill ha tillgång till den specifika transaktionsinformationen (läs mer i vår FAQ).
Det fungerar så att vi låser din transaktionsdata med en krypteringsnyckel vi får från banken. Den nyckeln slänger vi omedelbart efter vi låst transaktionerna, så det enda som går att komma åt från våra servrar är de summor du spenderat i olika kategorier varje vecka, som vi använder för att rita olika grafer och annan information på sidan. Nästa gång du uppdaterar data från banken så får vi också tillbaka nyckeln och kan låsa upp och uppdatera hela din historik.


Avsluta kontot - vi raderar allt

Du kan när som helst avsluta ditt konto i Svalna. Då raderas all information om dig, dina lösenord raderas och all information kring din eventuella bankkoppling raderas permanent från våra system.


Policy: integritet

Att hantera våra användares personuppgifter är ett förtroende vi på Svalna tar på största allvar. Vi är personuppgiftsansvariga enligt 3 § personuppgiftslagen. För att göra det tydligt för dig som användare hur vi använder dina uppgifter har vi tagit fram en integritetspolicy. Läs också gärna våra användarvillkor.


Policy: vi säljer inte ut dig

En gammal sanning på internet är att om en tjänst är gratis innebär det att du "är varan”, det vill säga att den information tjänsten får ta del av kan användas för andra kommersiella syften. Vi jobbar inte så!. Läs mer i vår FAQ.