Svalna använder certifierade säkerhetslösningar och all datatrafik är krypterad. Som användare kan du när som helst avsluta ditt konto och alla inloggningsuppgifter och annan data kommer då att raderas.


Bankstandard

Svalnas säkerhetsarkitektur är framtagen och testad tillsammans med Kirei, ett av Sveriges ledande konsultbolag inom IT-säkerhet. Utvecklingen följer OWASPs riktlinjer och våra servrar är certifierade enligt både ISO 27001 och PCI-DSS som är en säkerhetsstandard utvecklad av kortbolagen.


Kryptering

All kommunikation mellan Svalna och din webbläsare är krypterad med SSL-kryptering.


Hantering av transaktionsdata

Svalna använder Tink AB för att hämta data från din bank på ett säkert sätt. Funktionen tillhandahålls via Tink AB och innebär att du ger Tink uppdraget att hämta relevanta uppgifter från den bank du använder.


vi vill inte veta

Genom samarbetet med Tink har vi utvecklat en lösning som innebär att vi på Svalna inte sparar transaktionsdatan på våra servrar. Vi gör så för att vi inte behöver eller vill ha tillgång till den specifika transaktionsinformationen (läs mer i vår FAQ).


Avsluta kontot - vi raderar allt

Du kan när som helst avsluta ditt konto i Svalna. Då raderas all information om dig, dina lösenord raderas och all information kring din eventuella bankkoppling raderas permanent från våra system.


Policy: integritet

Att hantera våra användares personuppgifter är ett förtroende vi på Svalna tar på största allvar. Vi är personuppgiftsansvariga enligt 3 § personuppgiftslagen. För att göra det tydligt för dig som användare hur vi använder dina uppgifter har vi tagit fram en integritetspolicy. Läs också gärna våra användarvillkor.


Policy: vi säljer inte ut dig

En gammal sanning på internet är att om en tjänst är gratis innebär det att du "är varan”, det vill säga att den information tjänsten får ta del av kan användas för andra kommersiella syften. Vi jobbar inte så! Läs mer i vår FAQ.